Adresimiz
Hacı Halil.Mah. Çeşme cad.Akün iş Merkezi No:35/5 Gebze-KOCAELİ
0262 644 9261-0539 643 7336
İletişim Numaralarımız
Pazartesi - Cuma: 9:00 - 17:30
PAZAR-KAPALI
Kaynakçılıklar elektrik arkı, oksi-asetilen, metal ve gaz alevini iş sistematiğine uygun olarak kesen ve parçaları aynı biçimde ve aynı yöntemlerle birleştiren kişilerdir. Bu mesleği yapan veya bu mesleği yapmak isteyen kişilerin belli başlı bazı becerilere sahip olması gerekmektedir. Bu becerilerin başında mesleği yapan veya yapacak olan kişinin iyi bir el göz koordinasyonuna sahip olması gelmektedir.
Kaynakçılık mesleğinde özellikle kişinin dikkatini bir noktada yoğunlaştırabilmesi gerekmektedir ve istenilen şekilleri yapabilme yeteneğine sahip olması şarttır. Ayrıca kaynakçılar, işi önce zihinlerinde tasarlar, daha sonra bu tasarılarını herhangi bir kâğıt üzerine çizerek proje çalışmasını hazırlar ve kâğıda aktardığı çizimini de bu sayede somutlaştırır.
Bununla birlikte kaynakçılık mesleği için bilinmesi gereken en önemli konulardan biri de kaynak işlemlerinin gerçekleştiği çalışma alanlarının kalabalık ve gürültülü olmasıdır. Kaynakçıların çalıştıkları ortamlarda kaynak makinesi ve kesme lambası bulunur. Kaynak makinesinden ve kesme lambasından çıkan ışık ve gaz hem gözde hem de ciltte hassasiyete sebep olabilir. Bu yüzden kaynakçılık çalışma alanlarında oldukça dikkatli olmak gerekir. Kaynakçılık iş güvenliği kurallarına ve ilkelerine uyarak gerçekleşen çalışmalar kapsamında hareket edilmesi halinde oldukça kazançlı ve güvenli bir meslektir.
Kaynakçılık mesleğini yapmak isteyen kişiler;
Metaller üzerindeki şekil bozukluklarını düzeltmek
Malzemeleri ve aletleri belirleyerek düzenlemek
Metallere şekil verebilmek
Metaller üzerinde eğme bükme işlemlerini gerçekleştirebilmek
Metali istenen şekillerde, ölçülerde kesmek ve birleştirmek
Perçinleme yapmak
Delme işlemleri yapmak
Oksi gaz kullanmak
Kaynak yapmak
Kaynakçılık sertifika eğitimine üniversitelerin Kaynakçılık ve Kaynak Teknolojisi bölümlerinde okuyan öğrenciler, bu iş kolunda çalışmak isteyen bireyler ve bununla birlikte, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında da metal teknolojisi alanında eğitim gören öğrenciler başta olmak üzere isteyen herkes katılım gösterebilir.
Eğitim Süresi :Eğitim En az 40 saat olup süre Üniversite tarafından belirlenmektedir.
E-Devlet’te sorgulanabilen
Üniversite Onaylı
Resmi başarı sertifikası
Uluslararası Sertifika
Süresiz Sertifika