DÜNYA EĞİTİM DANIŞMANLIK

Adresimiz

Hacı Halil.Mah. Çeşme cad.Akün iş Merkezi No:35/5 Gebze-KOCAELİ

0262 6449261

Mobil :0539 6437336

Pazartesi - Cuma: 9:00 - 18:00

PAZAR-KAPALI

Üniversite Onaylı

Üniversite Onaylı

Köpek Eğitmenliği Eğitimi

 

Köpek Eğitmenliği Eğitimi

KÖPEK EĞİTİMİ, KÖPEĞİN YETENEKLERİNİ DEĞERLENDİRİP GELİŞTİREREK ONA BELİRLİ İŞARETLER KARŞISINDA NASIL DAVRANMASI GEREKTİĞİNİ EN BASİT YÖNTEMLERLE ÖĞRETİLMESİ ANLAMINDADIR. KÖPEK EĞİTMENİ KÖPEĞİN IRKINI, CİNSİNİ, YAŞINI, CÜSSESİNİ, PSİKOLOJİSİNİ GÖZ ÖNÜNE ALARAK EĞİTİMİNİ YAPAN KİŞİDİR.

Köpek eğitimi içinde tuvalet eğitimi, itaat eğitimleri, sosyalizasyon eğimi, alan ve şahıs koruma eğitimi ile şov eğimi gibi eğitim türleri yer alır. Köpek eğitimi; yüz yüze, online, evde özel eğitim ya da pozitif köpek eğitimi şeklinde yapılır.

Köpeklerin beden dilini anlamak ya da kendi beden dilimizi kullanarak onlarla iletişim kurabilmek için kullanılan yöntemler sayesinde de dostlarımızın davranışlarının arkasında yatan gerçek nedenleri görebilir ve böylelikle onlarla daha sağlıklı iletişim kurarak yardımcı olabilir.

Köpek sahipleri ve köpek severler, köpek eğitmenliği yapan kişilerin bir eğitim sonrasında diploma aldıklarını ve böylece bu kişilerin köpek eğitmeni olduğu yanılgısına düşmektedir. Ülkemizde ne yazık ki köpek eğitmeni olabilmek için resmi eğitim kurumları bulunmamaktadır. Köpek Eğitmenliği Kursu gibi branşlar ülkemizde mevcut değildir. Birçok köpek eğitmeni ülkemizde mali kayıt dışı çalışmaktadır ve bu tür durumlar da ülkemizde bu meslek için bir Meslek Odası açılmıyor olmasının sebeplerinden biri. Yurtdışındaki ülkelerde bu mesleğin profesyonel anlamda geliştiğini görüp de ülkemizde bir Meslek Odasının bile olmamasını görmek elbette ki üzücü bir durum. Köpek eğitim çiftliği açılması için bile ülkemizde ‘Yurtdışından Alınma Eğitmen Sertifikası’ istenmesi de apayrı bir konu.

Bu meslek hakkında yaşanan bu sorunlar, ülkemizde bu mesleği icra eden kişileri de oldukça bıktırmış gibi görünüyor. Bu konuya getirilecek çözümler olmalı ve eğitmenler de yaptıkları bu meslekte devlet tarafından daha çok destek görmelidir. Yazımızda getirilebilecek çözüm önerilerinden kısaca bahsedelim. Ülkemizde aktif olarak çalışmakta olan birçok köpek eğitmeni bulunmaktadır. Bazısı evlerde köpeklere ve köpek sahiplerine danışmanlık şeklinde hizmet verirken bazısı da köpek eğitim çiftliklerinde köpek eğitmenliği ve danışmanlık hizmeti vererek çalışmaktalar. Bu köpek eğitmenlerinin ve köpek çiftliklerinin devlet desteği alması sağlanmalı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından branşlar oluşturulmalı ve bu meslek için geçerli yeterlilik seviyeleri belirlenmelidir. Bu bahsettiğimiz konular belirlendikten sonra da bu meslek sahiplerine eğitim verecek kişiler yetiştirilmeli veya konuda uzmanlaşmış olan eğitmenleri bu göreve atamalıdır. Atanan bu öğretmenler köpek eğitmeni adaylarına kapsamlı bir şekilde eğitim vermelidir. Geniş kapsamlı yapılacak bu eğitim tamamlandıktan sonrasında yapılacak olan test ve uygulamalı sınavlarla eğitmen adayları yeterliliklerine göre branşlara ayrılmalıdır.

Bakanlık alt yapıyı oluşturup denetlemeli, eğitmen adaylarını branşlara ve yeterliliklerine göre derecelendirerek yetiştirmeli ve yetiştirdiği eğitmen adaylarına uygulanan testler sonucunda yeterliliklerini kanıtlamak üzere ayrıldığı branşa göre köpek eğitmenliği mesleğine ait tam donanımlı bir sertifika veya belge verilmelidir ki adaylar ister köpek çiftliklerinde isterlerse bu belgeyle kendi köpek çiftliklerini açabilme, isterlerse de bu belgeyle yurtdışında köpek eğitmenliği yapma imkanına sahip olabilmelidirler.

Yapılan bazı seminerlerde ve bu seminerler sonrasında yapılan ufak testlerle eğitmen adayların sertifikalar verilmektedir ama bu sertifikaların da bu mesleği icra emek için pek de bir katkısı bulunmamaktadır. Adayları çok kısa ve üstünkörü diye nitelendirebileceğimiz bir eğitimden geçirip de bu şekilde sertifika verilmesi yanlıştır. Eğitmen adayları bu işin uzmanları tarafından kapsamlı olarak eğitilip yetiştirilmeli, hayvanlarla iletişim becerileri test edilmeli, hayvanların anatomisi de dahil olmak üzere acil tıbbi durumlar hakkında da detaylı bir şekilde bilgilendirilmeli, hayvanların bakım beslenme gibi ihtiyaçları konusunda da tam teşekküllü hale getirilmelidirler.

Sivil Savunma, Jandarma, Polis ve benzeri birçok kurum arama kurtarma, bomba arama, uyuşturucu arama gibi faaliyetlerde köpeklerler birlikte çalışmakta ve onları eğitmekteyken ülkemizde bu mesleğe dair herhangi bir kapsamlı eğitim kurumu veya kursunun olmaması da ne yazık ki oldukça üzücü bir durum. Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığının bir paydada buluşarak yapacakları bir düzenleme çalışmasıyla köpek eğitmenliğini meslek edindirme kursları arasına veya belediyelerin açmış olduğu kurslar arasına eklemeleri gerekmektedir. Eğitmenlere malzeme, ekipmanlar, tıbbi gereçler sağlanmalıdır. Yapılacak çalışmalarla hayvan sever insanlar bu mesleğe özendirilmelidir, böylece köpek dostlarımız da bu sayede daha kapsamlı bir eğitim almış olacaklardır. Unutmamalıyız ki eksik bilgilenme her zaman sonucunda acı olaylara yol açmaktadır.

 

BİR KÖPEK EĞİTİCİSİNDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLERİ

  • İLGİ
  • SEVGİ
  • SABIRLI OLMAYI
  • SAĞLIKLI BÜNYE
  • YETERLİ BİLGİ
  • UYUMLU OLMA OLARAK SIRALAYABİLİRİZ

****ÖNEMLİ NOT: Eğitim dokümanı Mevcut olup talep edilmesi halinde  adayların mail adreslerine ulaştırılmaktadır.

Örnek sertifika

Eğitim Süresi :Eğitim En az 40 saat olup süre Üniversite tarafından belirlenmektedir.

 

   E-Devlet’te sorgulanabilen

Üniversite Onaylı

Resmi başarı sertifikası

Uluslararası Sertifika

 Süresiz Sertifika

Nasıl katılırım ?Devamını oku

Eğitim Özellikleri

  • Eğitimler 0
  • Quizzes 0
  • Süre 10 weeks
  • Yetenek seviyesi All levels
  • Language Türkçe
  • Students 0
  • Sertifika No
  • değerlendirmeler Yes

Müfredat

Müfredat

Herkes Katılabilir

Herkes Katılabilir

incelemeler

incelemeler